kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
30 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.88
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2450.3
  • BIST
    10647.91
  • BTC
    60927.209$
Ufuklar

Başkan Gülpınar, Urfa’yı Anlattı: 12 Bin Yıllık Efsane Şehir!

Başkan Gülpınar, Urfa’yı Anlattı: 12 Bin Yıllık Efsane Şehir!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ve UNESCO Miras Şehirleri Ağı Toplantısı’na katıldı. Başkan Gülpınar, Şanlıurfa’nın tarih, turizm, gastronomi ve müzik alanında öncü bir şehir olduğuna dikkat çekti.

UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı ve açılış oturumu Karatay Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Şanlıurfa: Açık Hava Müzesi

Toplantıda konuşan Başkan Gülpınar, "Modernle klasiğin, eski ile yeninin, sanayi ile tarımın, tarihle kültürün, sanatla turizmin harmanlandığı, 12 bin yıllık efsane şehirdir Şanlıurfa. İnanç ve kültürlerin toprağında doğduğu, medeniyetlerin kavşağında buluştuğu, ilk buğdayın ovasında ekildiği, mimarinin ve ilahi dinlerin ilk defa tapınaklarında şekillendiği, tarihin başlangıç noktasıdır Şanlıurfa. Arkeolojik kazılarla tarihin yeniden yazılmasına vesile olan, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle adeta bir 'Açık Hava Müzesi' olarak adlandırılan, tarih boyunca birçok medeniyeti barındırmış, zenginliğini farklı kültürlerden beslenerek kazanmış bir mozaik şehirdir. Fiziksel, tarihi ve kültürel varlıklarıyla Şanlıurfa, farklı turizm aktivitelerine zemin oluşturacak yüksek potansiyele sahiptir. Şanlıurfa, sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel miras ile aynı zamanda bir 'Açık Hava Müzesi' görünümündedir," dedi.

Herkesi Şanlıurfa’yı Görmeye Davet Ediyorum

Başkan Gülpınar, Şanlıurfa’nın tarihi turizm alanlarının geçmişten günümüze ışık tuttuğunu vurguladı: "Hz. Eyyüp Peygamber’in çilegahı, Hz. İbrahim’in mekânı, Halil-ür Rahman Gölü, Şuayb Şehri, Harran Harabeleri, Amazon Kraliçeleri Mozaiği, Göbekli Tepe, Karahantepe, dünyanın en büyük nekropol alanı olarak kabul edilen Kızılkoyun Mağaraları, tarihi Urfa Kalesi, dünyanın ilk İslam üniversitesi olarak kabul edilen Harran Harabeleri, Neolitik döneme ait olduğu tespit edilen dünyanın en eski heykeli Balıklıgöl Heykeli, Şanlıurfa'nın dünyaya sunduğu eşsiz değerlerdir. Şanlıurfa öyle bir şehir ki; tarih açısından sade bir 'Tarih Şehri', müzik açısından sade bir 'Müzik Şehri', gastronomi açısından sade bir 'Lezzet Şehri', tarım açısından sade bir 'Tarım Şehri' demekten kendinizi alamazsınız.” dedi ve toplantıya katılan herkesi Şanlıurfa’nın eşsiz güzelliklerini görmeye davet etti.

 Şanlıurfa İçin Yeni Vizyonlar Oluşturacağız

Başkan Gülpınar, "Büyükşehir Belediyesi olarak kadim tarihimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Bu nedenle, eşsiz bir kültürel ve sosyo-ekonomik birikime sahip olan Urfa'nın günümüze ulaşan maddi ve manevi birikimlerini korumayı en büyük vazifemiz olarak görüyoruz. Şanlıurfa’nın bu zenginliğini en iyi şekilde planlayıp değerlendirmek ve dizayn etmek için Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Valiliğimizle beraber UNESCO’nun belirlediği kriterlere göre yeni vizyonlar oluşturuyoruz. Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz," dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!