kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bakan Kurum: bir uydu kent planlıyoruz

Bakan Kurum: bir uydu kent planlıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Haliliye'de 25-30 bin konutluk bir uydu kent planladıklarını açıkladı. Bakan Kurum ayrıca, siyasi polemiklerin deprem bölgesinde yapılacak en son şey olduğunu ve milli mutabakat çerçevesinde yürütülen çalışmalarda herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde çalışmalarını ve incelemelerini sürdürüyor.

 

Bu kapsamda Bakan Kurum bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün öğlen saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi.

 

Şanlıurfa programı kapsamında dün ilk olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Eyyübiye ilçesinde bulunan Batıkent Mahallesinde inşası devam eden deprem konutlarını inceleyen Bakan Kurum, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı, örnek daireleri gezdi.

 

Bugün ise Şanlıurfa İl Koordinasyon Toplantısı öncesinde basın açıklaması gerçekleştiren Bakan Murat Kurum, konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfalılara selamlarını ileterek başladı.

 

KURUM: ŞANLIURFA’MIZDA 2 BİN 446 KONUTUMUZU TESLİM ETTİK

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, göreve geldiği günden itibaren ekip arkadaşlarıyla beraber deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için çalıştıklarını belirterek, “11 ilimizde; 283 bin yuvamız, dükkânlarımız olanca hızıyla yükseliyor. Milletimize sözümüzdür. Şanlıurfa’mızda 2 bin 446 konutumuzu teslim ettik. Ve yapımı devam eden 10 bin 866 konutumuzu da en kısa sürede teslim edeceğiz.” diye konuştu.

 

“DEPREM BÖLGESİNDE SİYASİ POLEMİĞE YER YOKTUR”

 

Bakan Kurum ayrıca, siyasi polemiklerin deprem bölgesinde yapılacak en son şey olduğunu belirterek şunları kaydetti:

 

“Son bir kez daha ifade etmek gerekirse deprem bölgesinde siyasi polemiğe yer yoktur. Siyasi polemik deprem bölgesinde yapılacak en son şeydir. Deprem bölgesinde kardeşlik ve dayanışma vardır. Altını çizmek istiyorum ve burada herkesten de ricam budur. Yarınlar için bir milli mutabakat çerçevesinde başlattığımız ve şehirlerimiz için, milletimiz için, milletimizin bizden beklentilerini karşılamak için yürüttüğümüz çalışmalarda hiçbir arkadaşımızın da siyasi polemik içerisine girmemesini önemle ifade etmek istiyorum."

 

ŞANLIURFA’YA 25-30 BİN KONUTLUK YENİ UYDU KENT GELİYOR

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde 25-30 bin konutluk bir uydu kent planladıklarını duyurdu.

 

Bakan Kurum uydu kent projesine ilişkin şunları söyledi:

 

“Yine Şanlıurfa özelinde şu kararımızı da sizlerle paylaşmak istiyorum; inşallah Haliliye'de yeni yerleşim yeriyle alakalı çalışmalarımızı yaptık ve Osmanbey mahallemiz üniversitemizin çeperinde kalan, otobana hemen dibinde ve burada yine Şanlıurfalı vatandaşlarımızın Haliliyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderecek 25-30 bin konutluk bir uydu kent planlıyoruz. Ve bu uydu kentle birlikte burada altyapısıyla, sosyal donatılarıyla birlikte hem Haliliye'nin hem Şanlıurfa'mızın ihtiyaçlarını giderecek adımı da inşallah burada atıyor olacağız”.

 

Koordinasyon Toplantısı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Cevahir Asuman Yazmacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve yetkililer katıldı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-