kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Anadolu Basın Birliği Samsun Çıkarması!

Anadolu Basın Birliği Samsun Çıkarması!
Anadolu Basın Birliği Yönetim Kurulu, her ay farklı bir şehirde toplanarak sektörün sorunlarını yerel basın mensuplarından dinleyecek ve aldığı çözüm önerilerini yetkili kurumlara iletecek.

Anadolu Basın Birliği Samsun Çıkarması!

**Anadolu Basını, Çözüm Yolunda...**

Anadolu Basın Birliği (ABB) Samsun Şubesi tarafından organize edilen basın çalıştayına çok sayıda gazeteci katıldı. Samsun DSİ konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştayda birçok gazeteci ve STK temsilcisi yer aldı.

ABB Yönetim Kurulu, yerel basının sorunları için harekete geçti. "Anadolu Basını, Çözüm Yolunda" projesi kapsamında şehirleri dolaşacak olan ABB Yönetimi, ilk toplantısını Samsun’da gerçekleştirdi.

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, şu açıklamayı yaptı: “Ekonomik sıkıntılar, yeni internet yasası ve basını kontrol altına almaya yönelik yeni uygulamalar nedeniyle Anadolu Basını, görevini yerine getiremez hale geldi. Ancak artık bir çözüm üretmek gerekiyor, yoksa yakında Anadolu Basını diye bir şey kalmayacak. Biz inanıyoruz ki çözümü yine Anadolu’nun bağrından çıkan Anadolu Basın Birliği üretecektir.”

**Anadolu Basınının Sesini Duyan Yok**

Anadolu basınının sorunlarına kimsenin kulak vermediğini belirten Zor, sözlerine şöyle devam etti: “Ne yazık ki Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nda görev yapan sektörümüzün temsilcileri, sorunlarımızı dile getirmekten son derece uzaklar. Sektörü temsil etmek için kurulmuş federasyonlar ise çözümden bihaber. Çünkü Anadolu basınının sıkıntılarına yabancılar. Biz, Anadolu’nun bağrından kopan, 50 yıllık geçmişe sahip bir dernek olarak çözüm için yola çıktık. Artık her ay bir şehirde toplanarak yerel basın temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Bu doğrultuda ilk toplantımızı Samsun’da yaptık. Meslektaşlarımızla bir araya geldik, şehirdeki kurumlardan sektör ile ilgili düşüncelerini dinledik. Daha sonra bu ziyaretlerimizden elde ettiğimiz verilerden oluşturacağımız raporumuzu yetkili kurumlara teslim edeceğiz. Anadolu basınının dile getirdiği talep ve çözüm önerilerinin takipçisi olacağız. Samsun’da gerçekleştirdiğimiz ilk toplantıya yoğun ilgiyle karşılaştık dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-