© Şanlıurfa Olay 2021

Vali Şıldak, Şanlıurfalı Sanatçıları Ziyaret Etti!

Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi’nin tüm aşamalarını yakından takip eden Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfalı sanatçıları hanelerinde ziyaret etti.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde yürütülen ve 40’ın üzerinde akademisyen ve uzmanın görev aldığı Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi devam ederken, Vali Şıldak, bölge müzik kültürünün önemine vurgu yapmak için Şanlıurfalı sanatçılarla bir araya geldi.  

İlk olarak UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazineleri ödülüne layık görülen "Aşık Sefai" mahlaslı Mehmet Acet’i Kısas Mahallesindeki hanesinde ziyaret eden Vali Şıldak, sanatçının eserleri hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında kısa bir dinleti sunuldu. 

Vali Şıldak, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Şanlıurfa, müzik kültürü bakımından zengin bir birikime sahip. Bu konuda ender illerimizden biri. Bizler de bu değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projemiz ile Şanlıurfa’da Sözlü Gelenekler ve Anlatımlar, Şanlıurfa’da Müzik ve Gösteri Sanatları, Toplumsal Uygulamalar, Ritüeller ve Şölenler, Doğa ve Evrenle İlgili Bilgi ve Uygulamalar, Geleneksel El Sanatları ve Halk Mimarisi gibi bölümlerle ilimizin somut olmayan kültürel mirasını tek çatı altında bir araya getiriyoruz. Değerli akademisyenlerimiz Mehmet Acet ve diğer değerli sanatçılarımızı ziyaret edecekler ve bilgileri derleyip bir araya getirecekler. Ben de heyecanla takip ettiğim bu proje için sanatçılarımızla bir araya gelmek istedim. Bizleri evlerinde konuk eden Sayın Acet ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi. 

Vali Şıldak daha sonra Turizm Bakanlığı Onaylı Şanlıurfalı Sanatçı Mehmet Nacak’ı ziyaret etti. Kazancı Bedih ismiyle tanınan Bedih Yoluk ile uzun yıllar birlikte sanatını sergileyen Mehmet Nacak’ı hanesinde ziyaret eden Vali Şıldak, Şanlıurfa müziği üzerine gerçekleştirdiği sohbetin ardından Nacak ve ailesine konukseverlikleri için teşekkür etti. 

Vali Şıldak, önümüzdeki süreçlerde de benzer ziyaretlerine devam edeceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER