© Şanlıurfa Olay 2021

Sıcaklığı Şanlıurfa’dan 10 Derece Düşük: 155 Kişi Hayatını Kaybetti

Meksika'yı yılbaşından beri etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası can almaya devam ediyor. Ölü sayısı 155'e yükselirken, barajlardaki su seviyesi kritik seviyelere düştü. Şanlıurfa'da ise dün sıcaklıklar 52 dereceyi göstererek, Meksika'daki bazı bölgelerden 10 derece daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Meksika basınındaki haberlere göre, aşırı sıcakların etkili olduğu ülkede can kayıpları artarken, barajlardaki su seviyesi azalıyor. Çoğunluğu Veracruz'da olmak üzere ülke genelinde 2024'ün başından bu yana 155 kişi aşırı sıcak hava nedeniyle hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'dan 10 Derece Daha Sıcak

Meksika'daki bazı bölgelerde hava sıcaklıkları 45 dereceyi aşarken, Şanlıurfa'da ise dün 52 dereceye kadar yükseldi. Bu durum, Şanlıurfa'nın Meksika'daki bazı bölgelerden 10 derece daha sıcak olduğunu gösteriyor.

Hastanelere Başvurular Artıyor

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 13-18 Haziran tarihleri arasında sadece 30 kişi yüksek sıcaklıklara bağlı olarak hayatını kaybetti. Basında yer alan haberlere göre ise, yaklaşık 2 bin 567 kişi güneş çarpması nedeniyle hastanelere başvurdu.

Sıcak Hava Dalgası Uzun Sürecek

Ulusal Meteoroloji Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, kavurucu sıcak hava dalgasının 5 Ekim'e kadar devam etmesi bekleniyor. Yetkililer, kronik hastalıkları olan kişilerin zorunlu olmadıkça belirli saatlerde dışarı çıkmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Barajlarda Su Seviyesi Düşüyor

Sıcak hava dalgasının etkisiyle buharlaşma oranının hızla artması, barajlardaki su seviyesinin de kritik seviyelere düşmesine neden oluyor. Bu durumun, önümüzdeki aylarda su sıkıntısına yol açabileceği endişesi hakim.

Yetkililer Uyarıyor

Yetkililer, halkı sıcaktan korunmak için bol su içmeye, serin ortamlarda kalmaya ve güneş ışınlarından korunmaya özen göstermeleri konusunda uyarıyor. Ayrıca, kronik hastalıkları olan kişilerin ve yaşlıların özel dikkat etmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER