© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfalı mimar Kahya, ünlü felsefeci Arslan'ın son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Şanlıurfalı mimar Mehmet Fatih Kahya, ünlü felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan'ın son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Kahya, Arslan'ın "Urfalılar ya ben olacaklar, ya da İbrahim Tatlıses olacaklar" sözlerine karşı çıkarak, Arslan'ın Şanlıurfa kültürüne ve sanatına katkısızlığını vurguladı. Kahya, "İbrahim Tatlıses, Urfa kültürünü 40 yıl boyunca temsil etmiş ender sanatçılarımızdan biridir. Keşke hocanın da Urfa'ya yüzde 1 katkısı olsaydı" dedi.

Kahya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Arslan'ın sözlerini eleştirerek, onun Şanlıurfa’nın tarihî ve kültürel dokusunu anlamadığını ifade etti. Şanlıurfa’nın peygamberler şehri olmasının yanı sıra Göbeklitepe ve GAP gibi önemli merkezlere ev sahipliği yaptığını belirten Kahya, bu açıklamaların bir Şanlıurfa aydını tarafından yapılmasının üzücü olduğunu dile getirdi.

 

“TATLISES 40 YIL URFA KÜLTÜRÜNÜ TEMSİL EDİP TANITMIŞ ENDER SANATÇIMIZDIR”

“Tatlıses 40 yıl Urfa kültürünü temsil edip tanıtmış ender sanatçımızdır. Keşke hocanın da Urfa’ya yüzde 1 katkısı olsaydı” diyerek Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’e de sahip çıkan Kahya, şunları kaydetti:

 

“Sayın Ahmet Arslan’ın Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamalar hiç yakışmadı. İbrahim Tatlıses’i beğenmeyebilir. Ancak 40 yıl Urfa kültürünü temsil edip tanıtmış ender sanatçımızdır. Keşke hocanın da Urfa’ya yüzde 1 katkısı olsaydı. Kendisini Urfa ile ilgili münazaraya davet ediyorum. Hodri meydan. Sayın Ahmet Arslan açıklamalarını düzeltmelidir. Urfa’nın tarihi duruşunu hoca değiştiremez. Eğer bu kadar basit bir ayrıntıyı göremiyorsa, bu nasıl okumaktır? Urfa hem peygamberler şehri, hem Göbeklitepe ve 12 tepenin merkezinde, hem de GAP’ın kalbi olan bir kadim şehirdir. Bu açıklamaların bir Urfa aydını tarafından yapılması, hocanın Urfa’nın tarihinden ve kültüründen zerre kadar nasibini almadığını gösterir. Üzüldüm. Keşke Urfa’daki sorunlara tarihi mecrayı değiştirmeden çözümler üretseydi. Demek ki profesör olmak bazı sıkıntıları gidermiyor. Son söz: Yunus Emre’den ‘İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, Ya bu nice okumaktır.’ Sayın Ahmet Arslan’a Urfa’yı, Urfa tarih ve kültürünü, Urfalıyı tanımasını tavsiye ederim. Dünyanın ilk üniversitesinin Harran Üniversitesi olduğunu hatırlatırım.”

 

NELER OLMUŞTU?

Ünlü felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan, gazeteci Fatih Altaylı’nın sunduğu "Göbeklitepe ve Medeniyet" programında yaptığı açıklamalarla Urfalılara sert eleştirilerde bulundu. New York Filarmoni Orkestrası'nın ünlü şefi Leonard Bernstein’ın Mozart hakkında söylediği ünlü bir sözü dile getiren Prof. Dr. Ahmet Arslan, “Mozart, Allah’ın insanlara hak etmedikleri bir hediyesidir” dedi. Bu sözü Urfa ile ilişkilendiren Arslan, "Bence Urfa da Allah’ın, Urfalılara hak etmediği bir hediyesidir" şeklinde konuşmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER