© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa Kurban Bereketi: 11 binden fazla turisti ağırladı.

Tarihi ve turistik alanları ile gözde şehir Şanlıurfa, kavurucu sıcaklara rağmen zengin kültürel mirasını bir kez daha ortaya koydu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk 3 gününde kent, yerli ve yabancı 11 binden fazla turisti ağırladı. Göbeklitepe, Şanlıurfa Müzesi, Balıklıgöl ve Sabır Makamı en çok ziyaret edilen lokasyonlar oldu. Yoğun turist ziyareti esnafa çifte bayram yaşattı.

Şanlıurfa Kurban Bereketi: 11 binden fazla turisti ağırladı.

KURBAN BAYRAMI'NDA ŞANLIURFA TURİST AKININA UĞRADI: 3 GÜNDE 11 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ

Göbeklitepe’si, doğal akvaryum Balıklıgöl’ü, Eyyüp Peygamber Sabır Makamı, dünyaca ünlü yöresel lezzetleri ve eşsiz müzik kültürü ile Şanlıurfa, bayramda doldu taştı.

Türkiye’de turizm hareketliliğinin en yoğun olduğu bayram tatilinde, Şanlıurfa da büyük bir turist akınına uğradı. Kurban Bayramı dolayısıyla 9 güne uzatılan tatilde, yerli ve yabancı on binlerce turist Şanlıurfa’yı tercih etti. Sıcak havaya rağmen kentte adeta turizm dopingi yaşandı. Turistlerin bir kısmı turlar aracılığı ile, bir kısmı ise bireysel olarak kente geldi.

ŞANLIURFA MÜZESİ’Nİ 3 GÜNDE BİNLERCE KİŞİ GEZDİ

Türkiye’nin en büyük müzesi olan ve içerisinde yaklaşık 10 bin eserin yer aldığı Şanlıurfa Müzesi, 15-18 Haziran tarihleri arasında 3 bin 580 ziyaretçi ağırladı. Ziyaretçiler müzede insan boyutunda yapılmış dünyanın en eski heykelini, Göbeklitepe D tapınağının imitasyonunu, Nevali Çori Tapınağının orijinalini, birçok dönem canlandırmasını, Hz. İbrahim animasyonunu ve dünyanın en estetik mozaiklerini görme imkânı buldu.

GÖBEKLİTEPE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan evrensel değere sahip Göbeklitepe’de de bayram yoğunluğu yaşandı. 15-18 Haziran tarihlerinde Göbeklitepe’yi ziyaret eden turist sayısı 11 bin 283 olarak kaydedildi. Yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşlar ve dünyanın en eski tapınak kalıntıları büyük ilgi gördü.

ESNAF BAYRAM ETTİ

Turistlerin yoğun ilgisi esnafın da yüzünü güldürdü. Sıcak havaya aldırış etmeden Balıklıgöl’e akın eden turistler, bölgedeki esnaftan da alışveriş yapmayı ihmal etmedi. Gündüz kapalı çarşıda alışveriş yapıp Gümrük Hanı’nda menengiç kahvesi içerek günün tadını çıkaran turistler, akşamları da sıra gecesi eğlencelerine katılarak bayram sevincini doyasıya yaşadı. Bu ziyaretler esnafa çifte bayram yaşatmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER