© Şanlıurfa Olay 2021

İşte Ankara kulislerinde Şanlıurfa için konuşulan o isimler

KULİS HABER | AK Parti'nin Şanlıurfa'daki yerel seçim başarısızlığı, parti içinde derin bir değişim sürecini tetikledi ve geçtiğimiz günlerde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu istifa etti. Delioğlu’ndan boşalan başkanlık koltuğu için Ankara'da kulisler hareketlenirken, adaylık için çeşitli isimler üzerinde yoğunlaşıldığı belirtiliyor. Ankara kulislerinde konuşulan isimler arasında eski il başkanları, tecrübeli belediye başkanları ve partinin dinamik teşkilat mensupları yer alıyor…

AK Parti’de yerel seçimlerde başarısız olan şehirlerde il başkanları başta olmak üzere teşkilatları yenilemeye yönelik adım için beklenti artarken, bir yandan da yeni yapılanma gündemdeki yerini koruyor.

AK PARTİ KALESİNDE KAYBETTİ

AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde birçok şehri ve belediyeye kaybetti. Özellikle kalesi olarak gördüğü Şanlıurfa’yı kaybeden, Ankara, İstanbul gibi metropollerde ise ağır bir yenilgi alan AK Parti’de tepeden tırnağa değişim süreci başladı.

DELİOĞLU İSTİFA ETTİ

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, 31 Mart’ta alınan olumsuz sonuçların ardından istifa ettiğini açıkladı, bu durum ise il başkanlığı için yeni bir ismin atanması sürecini başlattı.

ANKARA’DA KULİSLER HAREKETLİ

Şanlıurfa'da gerçekleşen bu değişim, kentte yeniden yapılanma çabalarını hızlandırdı. Ankara'daki kulislerdeki hareketlilik, yeni atanacak il başkanının kim olacağı konusunda büyük bir merak uyandırıyor. Bu ismin, partinin gelecekteki seçim stratejilerine nasıl yön vereceği ve parti içindeki dengeleri nasıl etkileyeceği ise geniş çapta tartışma konusu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ…

Delioğlu'nun istifasıyla boşalan Şanlıurfa İl Başkanlığı için Ankara'daki kulislerde eski il başkanları, deneyimli belediye başkanları ve aktif teşkilat üyeleri arasında çeşitli isimler konuşuluyor. Kulislerde konuşulan isimler arasında, Abdullah Barut, Ahmet Kaytan, Ali Acar, Bahattin Yıldız, Emre Karaçizmeli, Gürkan Ayaydın, Mehmet Günak, Metin Baydilli, İlhami Günbegi Mustafa Tepe, Mustafa Yavuz, Nihat Kılıç, Ömer İlhan, Süleyman Elgün, Yusuf Eğilmez, Zeynel Abidin Beyazgül yer alıyor.

Şanlıurfa'da yapılacak yeni atamanın, önümüzdeki seçimlerde parti için ne tür bir stratejik avantaj sağlayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER