© Şanlıurfa Olay 2021

Büyükşehir’de Yaz Okulları Başkan Gülpınar’ın Katılımıyla Başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte gençleri sporla buluşturmak amacıyla çeşitli branşlarda yaz okulları düzenliyor. Yüzme, Taekwondo, Kung Fu, Judo, Güreş, Aikido, Eskrim ve Kickboks gibi farklı spor dallarında açılan kurslar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın katılımıyla başladı. Başkan Gülpınar, gençlerin sulama kanallarına değil havuzlarda yüzmesi gerektiğinin altını çizdi.

**Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençleri Sporla Buluşturuyor**

 

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte gençler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde açılan yaz okullarında spor yapmaya başladı. Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, çocukların sevinçlerine ortak oldu ve onlarla yakından ilgilendi. Spor branşlarında eğitim alan öğrencilerin sergilediği gösterileri izleyen Başkan Gülpınar, minik sporculara “Her zaman yanınızdayız” mesajı verdi.

 

**Başkan Gülpınar: "Gençlerimiz Kanala Değil Havuzlara Gelsinler"**

 

Yaz okullarının açılış programında konuşan Başkan Gülpınar, Şanlıurfa'nın sıcak iklimi nedeniyle vatandaşların serinleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar attıklarını belirtti. Geçmişte sulama kanallarına giren çocukların boğulma vakalarıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Gülpınar, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın güvenli bir şekilde serinlemelerini sağlamak amacıyla 8'i açık, 3'ü kapalı olmak üzere toplamda 11 yüzme havuzu hizmete sunduk. Havuzlarımızda 44 cankurtaran ve 14 havuz suyu operatörü görev yapmaktadır” dedi.

 

**Başkan Gülpınar: "Geleceğin Ahlaklı Sporcularını Yetiştireceğiz"**

 

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak spor yapma alışkanlığı kazanmalarını ve geleceklerini sağlam temellere oturtmalarını hedeflediklerini belirten Başkan Gülpınar, “Gençlerimizi hem manevi hem de fiziki olarak donatarak, ülkesini seven, şehrine sahip çıkan, ailesine, çevresine ve büyüklerine saygılı nesiller olarak yetiştirmek en büyük hayalimizdir. Yaz okulları, gençlerin yeni yeteneklerini keşfetmelerine ve ülke sporuna kazandırılmasına olanak sağlayacaktır. Yüzme havuzlarımız, çocuklarımıza güvenli ve keyifli bir ortam sunmanın yanı sıra yüzme öğrenme imkânı da sağlamaktadır. Yaz boyunca çocuklarımıza ücretsiz yüzme kursları düzenliyoruz. "Şanlıurfa'da yüzme bilmeyen çocuk kalmasın" hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

**Başkan Gülpınar: "Gençlik, Bir Ülke ve Milletin Aydınlık Yarınlarının Teminatıdır"**

 

Sporun gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu belirten Başkan Gülpınar, sporun fiziksel ve ruhsal sağlık için önemine dikkat çekti. “Ferdin her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını istiyorsak, bunun için spor çok gereklidir. Spor, kazandığında şımarmamayı, kaybettiğinde de tahammülü öğreten bir dal olarak önemli faydalar sağlar. Yaz tatilinin en faydalı şekilde değerlendirilmesinin yolu, yine spordur. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, gençlerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla birçok farklı branşta faaliyet gösteren Gençlik Eğitim Spor Daire Başkanlığımız koordinesinde ‘Yeteneği keşfedilmemiş, elinden tutulmamış bir tek gencimiz kalmayacak’ hedefiyle yola çıktık. Gençlerimize 19 farklı branşta kurs ve sosyal etkinliklerle dolu dolu bir yaz ayı geçirmeyi programladık” dedi.

Yaz okullarına katılan ve çeşitli branşlardaki kurslardan faydalanan gençler, zamanı daha verimli kullandıklarını belirterek, herkesin sporla iç içe olması gerektiğini ifade ettiler. Yüzme kursuna katılan çocuklar ise arkadaşlarına “Kanala değil, havuza yüzelim” çağrısında bulundular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER