© Şanlıurfa Olay 2021

Başkan Çiftçi Meclis değerlendirmesi!

Şanlıurfa Karaköprü ilçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Eylül ayı ilçe belediye meclisinde gündeme gelen konular ve alınan kararlar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'den Meclis Gündemine Dair Açıklamalar

Başkan Çiftçi, özellikle araç kiralama yerine İller Bankası'ndan kredi alarak araç satın alınmasına yönelik talebin mecliste siyasi gerekçelerle reddedildiğini belirtti. "Araç kiralama için ödediğimiz parayla kendi araçlarımızı almak istedik" diyen Çiftçi, 70 adet kiralık aracın satın alınmasıyla iki yıl içinde bu maliyetin amorti edilebileceğini ifade etti. Ancak, bu talep AK Parti grubu ve bağımsız meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Çiftçi, bir diğer gündem maddesi olarak Aşık-Öğütçü bölgesindeki deprem konutlarına ruhsatlandırma verilmesi hususunu değerlendirdi. Ocak ayında imar komisyonuna havale edilen ve daha önce büyükşehirden geçen planın, yapılan itirazlar üzerine yeniden komisyonda görüşüldüğünü belirtti. Deprem mağduru vatandaşlar için yapılan konutların bir an önce tamamlanarak ruhsatlandırılmasını amaçladıklarını ifade eden Çiftçi, bu konuda meclis üyelerinin komisyonda "evet" demelerine rağmen mecliste "ret" oyu kullandıklarını belirtti.

Başkan Çiftçi, "Amacımız, depremde mağdur olan vatandaşlarımızın bir an önce evlerine kavuşmalarını sağlamaktır. Biz, kamu yararına olan her adımı atacağız" dedi. Ayrıca, kamuoyunun her zaman sağlıklı bir şekilde bilgilendirileceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER